sommarsol men nordanvind?

Idag är jag glad att jag inte ligger hemma med bakfylla:P
Vilket vackert väder det är! Jag och Lovis har varit ute och lekt lite och solat på ängen.

Igår var jag och hälsade på Tobbe. Han jobbar på ett cafe en bit utanför Tumba. Igår höll de hunduställning där men eftersom det var skitväder så satt jag och tryckte på cafets uteservering och försökte hålla mig så gott under tak det gick! Lovis fick sig ett litet träningspass i regnet(hon hatar att träna i regn!). Provade CityPets nya foder(natures harvest..eller nåt sånt?) och det älskade hon. Fick det som superbelöning för att hon jobbade på bra i regnet:P

När Tobbe slutat följde jag med honom hem och kikade på valpen. Den där valpen kommer från en riktig skituppfödare! Väldigt dåligt socialiserad och dessutom inavlad:/ Hon är enormt reserverad mot människor. Hundar går bra när hon har fått hälsa- men människor är SKITläskiga! Hon accepterade dock mig hyffsat fort(med andra ord: vågade nosa lite på mig och höll sig på armlängds avstånd)- vilket säkert berodde på att jag kom i sällskap med en hund. Då brukar inte människan bli lika "viktig".
Tobbe ville så gärna att jag skulle prova att klappa henne när han såg att hon inte var så rädd för mig. Det tyckte jag var en dålig ide med tanke på att hon ogillade händer..och en av anledningarna till att hon inte var så rädd för mig var nog att jag inte brydde mig så mkt om henne.

Men innan jag gick så upptäckte jag att hon hade en enormt föremålsintresse. Jag drog fram en leksak och lekte lite med henne och hon gav sig verkligen hän åt leken. Tyckte det var dööööööskoj! Medans vi kampade med leksaken passade jag på att klappa på henne..första gången släppte hon och ryggade tillbaka. Men självklart ville hon åt den där roliga leksaken jag hade så när hon sökte upp mig igen fortsatte jag leka och provade klappa på henne lite försiktigt. Då insog hon snabbt att hon var tvungen att ta klappen för att få behålla leksaken. Gjorde det lite svårare genom att leka, dra undan leksaken, snurra ifrån henne och när hon kom upp nära vid sidan sätta ner handen och klappa på henne. När hon inte drog sig undan åkte leksaken på en gång ner och leken fortsatte.

Hon lärde sig blixtsnabbt att ta klappen och det sociala för att få tillgång till leksaken! Åhh, det var så skoj att se. Hon är otroligt lättlärd!

Åkte till pappa igår kväll och hämtade bilen. Känner mig mkt friare med bil!

Nu ska jag sola lite till på min balkong...sen ska jag träna STEP och tvätta all smutstvätt!

Tjarå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0