tillbaka på banan

Piggare och gladare igen! Hoppas det får hålla i sig ett tag till...

Inatt sov jag hos mamsen i sumpan. Hon mötte mig vid sundbybergs station och tog Lovis- för att jag skulle kunna träna på sats. När jag kom hem stod middagen på bordet! Gud vad skönt det är att få känna sig liten och omhändertagen igen!Även om jag inte skulle vilja bo hemma hela mitt liv så går det ju inte att bortse från att det verkligen är LYX att bo hemma då och då;)

Imorse tog jag sovmorgon och tränade lite hund på näckrostorget. Jag passade på att träna stopp vid sidan när jag hade tillgång till skyltfönster. Fick till det riktigt jävla bra. Kom på att jag skulle gå med lovis vid sidan och samtidigt som jag slänge en belöning framåt säga "stå". Effekten blev att när jag sa stå så tvärnitade hon vid sidan och fokuserade framåt. Jag börjar få till allt rakare stopp och detta genom att varva olika övningar:

1. ändra förväntan på ordet.
2. tränar mkt backa både framför och vid sidan. Fokuserar på RAKA backanden. Stenhård!
3. Lär henne att följa en godishand med snabbt engagemang, stanna tvärt trots att handen fortsätter och belöna med att låta henne springa framåt och ta. Detta för att hon ska lära sig att även om draget/belöningen är framåt så måste man ändå stanna tvärt FRÅN dragningen för att få den! Detta använder jag även vid sidan genom att gå med en godishand framför henne och säga "stå". Stannar hon tvärt får hon fortsätta framåt och ta. Detta ger raka stopp.
4. Jobba mot en synlig/extern belöning
5. Gå väldigt långsamt och säga "stå"- ökar chanserna att lyckas. Ju snabbare tempo ju mer kliver hon ut åt sidan

...

När jag kommer hem efter en pissdag inser jag hur dåligt jag mår! Det träffar mig som ett halvt ton tegel i skallen..insikten om hur dåligt jag verkligen mår. Hela huvudet är som en dimma...

Jag brukar inte sjukanmäla mig men det finns inte en chans att jag orkar gå till jobbet imorn. Jag HATAR att känna såhär..

2:a advent

Det har varit en ganska lugn helg...

I Lördags släpade jag mig upp tidigt och tog en promenad med Lovis. La ett spår och tränade lite apportering medans jag väntade på att spåret skulle ligga till sig. Åtetvände till spåret, selade på och fick för mig att jag skulle köra en sista apportering och som belöning låta henne spåra. Så med Lovis i spårutrustning så slängde jag ut en apport och sprang mot den med Lovis i sele och lina. Lovis är väldigt van vid att när hon får på sig spårkläderna så ska det SPÅRAS omgående. Och vissa skulle kanske hävda att det är så det ska vara..och att man inte ska träna "annat" i spårutsrustning.
Men jag har ingen lust att begränsa mig..så vi sprang mot dummien, lovis högg den ej och vi sprang förbi. Gjorde om en gång till och då högg hon den fort som ***. Fick då springa tillbaka och ta upp spåret. Ett långt spår med märgben i slutet. Tappade bort sig på ett ställe och började bakspåra..
jag lät henne bakspåra för att hon skulle få upptäcka sitt misstag. När hon upptäckt misstaget blev hon betydligt noggrannare. Hon har ju en förmåga att bli lite för ivrig och gärna springa med hög näsa. Då brukar jag stanna och vänta tills hon sänker näsan och går på det markburna.

Sen åkte jag och Lisa till SATS på Söder och tränade dubbelt. CorePuls och bodycombat. Det var jobbigare än vanligt och jag kände mig som en stor disktrasa när vi var klara. Svettig och äcklig!
Tog en sväng förbi gymgrossistens butik men vi blev besvikna över det lilla utbudet.
Bestämde mig för att köpa softshelljackan som jag spanat in så länge. Drog runt i stan ett tag tills jag hittade den på Stadium. Jättenöjd med mitt köp:)

Efter det åkte jag hem till pappsen och åt en "julmiddag" bestående av(håll i er nu!):STEKT risgrynsgröt, blodpudding, bacon och lingonsylt. Det är en av våra udda jultraditioner men det ÄR inte så äckligt som det låter- tvärtom;)

Slötittade lite på tv för att sen krypa till kojs tidigt med min harrypotter bok...

Söndagen tillbringa vi på plantagen och jag köpte mig lite nya växrter och två fina ljusslingor. En sväng förbi solna där jag träffade shirin och fick mina hudvårdsprodukter(det tackar fejan för!)Sen körde pappa hem mig(med bilen som vi hyrt) och jag njöt av att ha halva söndagen kvar. Städade lite, satte upp mina fina slingor i köket och sovrummet och gjorde iordning en kanna te som jag tog med mig till sängen tillsammans med min feta bok.
Ska återvända dit nu..

Imorn skulle jag vilja träna hund. Ska försöka övertala Fanny att hjälpa mig. Har försökt träna lite ställande idag men bara genom att stanna själv och träna utifrån det med extra vikt på stadgan. Det är svårt när jag inte har medhjälpare eller speglar. Jag vill ju ha det perfa!

226642-6


muta? sånt sysslar vi inte med..

En man på tunnelbanan sträcker fram handen för att hälsa på Lovis. Lovis nosar snabbt och skvallrar varpå hon får en näve mat av matte. Mannen ler överlägset och säger/frågar: "muta?!"

"Nej, belöning" svarar matte. "Hon får den efter ett välförtjänt arbete. Då är det lön och inte muta!"




Träffade Fanny&Tia efter jobbet. Jag var på sjukt dåligt humör så jag trodde att träningen skulle spåra ur totalt men jag lyckades hålla koll på humöret. Ibland är det bra när man känner att man är på dåligt humör för då är det lättare att ta varningssignalerna på allvar. Lovis var inte låg som hon brukar bli när jag är "ostabil"- dock lite uppvarvad och "flängig"
Tog tag i min ståträning som jag förberett och grubblat lite över en period. Satte ståträning med matskålar i verket och det gick faktiskt att få fram raka stopp. Jag hade hoppats på det resultatet och det kändes verkligen som mitt sista hopp(dramatiska jag..)

Nu är det sovdags. Jag ska försöka att släpa mig upp tiiiiidgt imorn och powerwalka. Men det är alltid betydligt svårare när klockan väl ringer och det är kolsvart ute:/

risgrynsgrötshjärna

Mörkt, regnigt, tungt, irriterat, lite uppgivet, stressat, negativt...

Fan vad j*vla positiv man är!

Men vänta bara...snart är det ett nytt år och DÅ ni! Då ska jag bli en optimist;) Det ska bli mitt nyårslöfte. Jag som aldrig brukar uttala ngr nyårslöften pga att de aldrig efterföljd- ska faktiskt se till att följa upp detta! Efter nyår ska jag börja med min positiva bok där jag ska tvinga mig själv att skriva MINST fem positiva saker varje dag. Det fungerar!
Jag skrev alltid i en "positiv-bok" förut och jag blev äckligt optimistisk. Men det tar lite tid innan hjärnan ställer om sig

Igår var det första advent. Jag och Lisa julpyntade, kokade risgrynsgröt, drack julte och spelade alfapet. Mysigt var det!

Nu ska jag krypa upp i soffan och läsa sista HarryPotter boken!

RSS 2.0