bus på ängen

Idag har jag inte haft lust att göra någonting! Och det har jag typ inte gjort heller...vi har glott på film efter film trots det fina vädret.
Nåja..vi satt faktiskt ute en liten stund på ängen och solade lite. Fast så fort vi slagit oss ner så gick solen i moln och det blev kallt:/ Typiskt!
Hundarna fick iaf busa lite och här kommer ngr kort:

226642-83


Pago spanar på Lovis...

226642-84


och sen: attack!

226642-85


Nu du- din gammeltant!!

226642-86


Trodde du ja! Lillskit

226642-87


Wiiiie! Jag sticker...

226642-88


trött lovis?

226642-89


...och erövrad?


Sen har jag faktiskt varit lite duktig och fortsatt med tasstargeten. Nu galopperar han till den om jag lägger ut den ca 5-10 meter bort och det var typ läxan. Så that's it! Nu ska jag bara klicka den i lite olika miljöer.
Imorn ska jag vissla in honom...Hej hopp

stadsträning

Nyss hemkommen från en stadsdag med Cilla. Vi träffades i centralen och tog promenaden till Östermalm där vi satte oss på en uteservering och åt supergod sallad. Sen vidare till stadskajen där vi tog en glass i det underbara vädret.

Pago fick sitta en del i ryggan men jag passade även på att följsamhetsträna lite i folkvimlet. Han var jätteduktig!! Spontanskvallrar mkt bra....

Mötte upp Lisa på vägen hem och hon tog hundarna medan jag gick in på Ica och köpte en massa god mat. Ikväll blir det Tacos till melodifestivalen. Mums!

Nu har lilla Pago somnat innanför kompostgallret. Det var fullt ös medvetslös när vi kom hem. Typiskt att de blir sådär jobbigt övertrötta när de fått för mkt nya intryck;) Men som tur är varvar han ner omgående när man slänger in honom innanför kompostgallret. Gullunge! Ska det vara såhär smidigt att ha valp? Lite bortskämd är jag...men jag får väl igen allt om ngr månader:P

Lite bilder från idag:

226642-75


trött blir man av stadsträning

226642-76


Cilla och Lovis

226642-77



226642-78


börjar bli puckelryggig efter allt bärande på valpen

226642-79


Lovis törstig

226642-80


Lovis spanar in den lilla glassstruten som ligger bredvid mig

226642-81


..och passar på att sno den när jag vattnar pago

226642-82


nedvarvning innanför kompostgallret

röka till maten?

Igår efter jobbet gick jag, lisa, mamma och min moster till Långbro världshus och åt en god middag. Vi slog oss ner på uteservering så att hundarna kunde vara med.
Min moster klagade över att hon inte fick röka vid den delen av uteserveringen som vi valt. Servetrisen beklagade detta och frågade sen:
" Vad vill ni ha att röka?" Som ni säkert förstår så blev det lite fel..
Den egentligen frågan skulle ha varit "vad vill ni ha att dricka?" HAHA...
Vi fick oss ett gott skratt!

Idag ska jag ta en fika med Cilla i stan. Pago ska få massa, massa miljöträning och bli en riktig "fikahund":) Igår morse åt jag frukost på Sandys i slussen. Pago fick sitta i ryggan och glo på allt konstigt som gick förbi. Det var sopbilar, hundar, brandbilar, folk, flygplan, rullstolar...o.s.v o.s.v.

Ikväll är det melodifestivalen! heja heja

kameran på vift...

Igår var det valpkurs! Jag och Carina kom för sent även andra tillfället. PINSAMT! Det är ju sådana kursare man irriterar ihjäl sig på...
Dessutom är vi säkert väldigt energikrävande eftersom vi inte alltid gör som vi blir tillsagda.

Maria hade sagt åt mig att i leken alltid släppa leksaken när Pago drog bakåt. Men jag har på senaste blivit lite tveksam till detta eftersom hans drag bakåt blivit sämre och sämre. Alltså tycker han inte att det är ngn höjdare att vinna leksaken utan vill hellre ha ökad dragkamp...
Han vill ju gärna dra mest med frampartiet och bugar så fint och väntar på att jag ska bli aktiv. Där tyckte Maria att jag skulle busa upp honom mer men det tyckte inte jag. Jag avbröt istället när han blev passiv i dragandet...
Jag orkar inte lägga ner allt för mkt energi på att stirra mig blind på att leta rätt beteenden i leken. Jag vill bara ha roligt..och det känns som att leken blir lite stel när man börjar leta för mkt beteenden.
"Belöna steg bakåt, rak rygglinje, ej ruska o.s.v" Det slutar med att man börjar titta för mkt på hunden och då blir hunden lätt lite passiv i leken.

Vi fick även träna på koppelgående och target(tass).

När det kom till koppelgåendet fick vi i uppgift att klicka varje gång hunden gick fint och om hunden hamnade i sträckt koppel och omgående vände tillbaka skulle vi belöna det...Men det hade väl varken jag eller Carina ngn lust med. Sträckt koppel skulle inte ens finnas med på kartan. Tjockskallar e vi:/

Och när det var dags för targetträningen vägrade Carina frishejpa tasstarget eftersom hon inte ville ha med "massa skit". Maria försökte övertala henne...men det var lönlöst;)

Stackars Maria! Vi kan inte vara allt för roliga att ha på kurs...:)

Kameran tog jag faktiskt med och Maria var gullig och tog en del kort. Men självklart glömde jag kameran på kursen. SÅ TYPISKT MIG!!! Får väl lägga in bilderna nästa vecka när kameran är hemma igen...

Imorse tog vi lite sovmorgon. Sen fick Pago vara i buren medans jag slappade framför tvn. Jag la in honom där när han var på väg och somna och han protesterade inte alls. Somnade om på en gång...

Har suttit lite utanför butiken idag med hundarna och njutit av solen. Hundarna fick ett varsitt grisöra och sen låg de förnöjt och knaprade.

Lilla grisPago vaktade butiken idag när jag hade smitit in på ett snabbt toabesök. Hörde hur han skällde bakom kompostgallret när han hörde att ngn var i butiken...Det är då mkt ljud på honom! Vi ska inte prata om dobbispipet när han är uttråkad. Då protesterar han högljutt och när han märker att han inte får ngn reaktion från mig så tar han ut frustrationen på Lovis genom att hänga sig i hennes öron och ruska;)

Nu är det dags för sängen...

när vi tre blev två

Nu har jag äntligen bara två hundar! Det är SÅÅÅ skönt...och jag känner mig mkt lugnare och klarare i huvudet. Dessutom slipper jag det där dåliga samvetet som jag drogs med sista veckan...hatar att ha dåligt samvete:/

Pago får vara allt mer på marken:) Imorse tog vi en kortpromenad med lite träning. Han börjar bli en höjdare på att skvallra och när ngt dyker upp så väljer han OFTAST att snabbt vända sig emot mig istället för att ge ifrån sig massa fjantiga skall.

Korta, korta koppelträningspromenader tar vi. Han har mkt energi och det är ibland väldigt mkt springa åt alla håll och kanter:) Tränar mkt stopp i kopplet mot störningar och att uppkortat koppel= bli passiv/sluta streta.
Det är ngt jag borde tränat mer med Lovis. Hon är ju en riktig liten stretmaja ibland. Hamnar hon i strekt koppel så har hon svår att ge vika. Med henne fokuserade jag bara på att hon INTE skulle hamna i strekt koppel..

Burtränar en stund varje morgon för att så småningom skapa rutinen "sova i buren varje morgon- en timma":) Vill kunna gå en riktig och aktiv promenad med Lovis utan att ha dunderklumpen på ryggen. Dessutom är han inte överdrivet förtjust i att sitta där och hänga. Låter ibland som om han fått hundra kanariefåglar nertryckta i halsen:)
Men imorse fick han följa med på en skogspromenad i ryggan. Dessutom fick han komma ner en stund och röra lite på sig i skog och mark. Han tog sig fram mkt bra och var väldigt kavat. Inga tecken på försiktighet inte...

Lilla Pop var förbi idag och lekte med Pago. De snodde ett ben från butiken som de sprang runt och försökte sno från varandra. Pop såg ut som en riktig symaskin när hon visade hela garniyret;) Imorn är det valpkurs för valpisarna.
Det ska bli skoj...

Nu ska jag gå och ta ett bad. Pago sover i buren och snarkar så sött

p.s FANNY BALOG OCH KARIN ANDERSSON ÄR VÄRLDENS SÄMSTA BLOGGANVÄNDARE!!!!

tur att det alltid blir helg

Eftersom Lisa slutade tidigt igår(fredag) så lämnade jag Ollie hemma och passade på att ge Lovis och Pago lite egen tid. Det är betydligt enklare att träna Pago om jag slipper ha TVå hundar extra...Lovis märks ju inte så mkt:P
Så igår fick Pago slippa ryggan på vägen till jobbet och vi passade på att träna stopp i koppel, skvaller och lek i olika miljöer. Han är verkligen jätteduktig! Leker gör han jättebra och nu kommer han snabbt tillbaka med leksaken och söker upp handen för att få mer dragkamp. Vi lekte till och med precis bredvid en byggarbetsplats...Pago reagerade lite på ljuden i början men det släppte han snabbt och fick då massa lek.

På jobbet fick han ligga med uppbunden i butiken och tugga grisöra. Eller rättare sagt; han fick tugga två gristrynen och ett grisöra:) Magen full med andra ord! Men igår hade vi veterinärdag så jag tyckte det var nyttigt för honom att få ligga och kika på alla hundar och människor som kom och gick.
Jag fick jättemkt beröm för att han var så lugn och fin.
En av Ninas(veterinärens) patienter hade under vet.besöket sagt "Är han bara 11 veckor? Han verkar så lugn och så vuxen.."

Och jag upplever honom också som väldigt vuxen men mkt tror jag beror på att man tidigt låter dom börja använda hjärnan. Hundar/valpar som blir allt för styrda och hjälpta upplevs nog lätt som lite "barnsliga" och "dumma".

Efter jobbet mötte jag upp i Lisa i centrum och jag köpte med mig en stor pizza hem. Belöning för veckan som gått:) Sen glodde vi på det där talangprogrammet och början på en film(jag somnade som vanligt)

Natten har varit lugn.
Har inte hört ngr ljud från herrn på tre nätter nu. Tror det kan bero på att jag ser till att fönstret är stängt numera...

Imorse passade Lisa Pago medans jag tog en prommis med de vuxna. Jag hade inte så mkt tid på mig så jag försökte göra det bästa av tiden...Lovis fick lite lek när hon rörde sig runt mig med "rätt känsla". Idag var hon helt galen i leksaken och slet och drog som värsta pittisen. Dessutom släppte hon omedelbart på "tack" trots att hon var så uppvarvad.

Nu ska jag städa upp lite och sen i em ska jag ta med mig Pago till stan och fika med modern. hej hopp

valpkurs

Igår var det dags för valpkurs i Knivsta! Jag trodde att den skulle börja nästa vecka men jag hade såklart kikat fel på datum:/
Eftersom vi missade teorin igår så fick vi stanna kvar efter praktiken och ta igen det. Vi kom inte därifrån förrän halv tio. Underbara Carina körde hem mig...vill inte tänka på när jag skulle kommit hem annars!

Det var jätteskoj att gå valpkurs! Pago var sjukt duktig...Jag hade förväntat mig att han skulle fokusera mkt på de andra valparna eftersom det var första tillfället men inte då. En riktig liten ögontjänare är han:)
Vi tränade på att valparna skulle dra undan från belöningshanden(vilket herrn är en höjdare på), leken, spontankontakter och lite annat. Jag passade även på att fånga lite skvaller. Det hände flera gånger att ngn valp rusade förbi oss eller mot oss och då skvallrade han så fint. Duktiga killen! Jag tränade även lite stopp i koppel mot Carina och Pop. Det börjar han bli duktig på.

Efter praktiken skulle Pago och Pop få lattja lite. Pago var lite halvengagerad i leken och ville hellre leka med matte. Inte mig emot...
Jag provade att smyga ifrån honom vid två tillfällen och då kom han som ett skott. Stenkoll. Jag upplever inte att han har haft sån där koll tidigare..han har liksom inte ens riktigt förståt att det är jag som är "matte":) Ropar jag på honom så kommer han till första bästa person*ler*
Men igår lärde han sig fort att den där platsen var min och hans. Där var det träningen som gällde:)

Pago och Pop fick vara med under första delen av teoripasset men när vi skulle börja med tajmingövningar med klickern så stoppade vi in dom i bilen.
Carina var lite orolig att Pago skulle gnälla och/eller bita på inredningen men jag stoppade honom i ryggsäcken. snörade ihop och hoppades på att han som vanligt skulle somna när han hamnade där. Han känner sig trygg i ryggan.
Och när jag gick ut till bilen efter ca 10 minuter så låg han och stensov bak i bilen och då satt inte ens han och Pop på samma ställe.

Under mornarna ser jag till att burträna en liten stund för att så småningom kunna börja gå långa promenader med Lovis separat. Jag tränar så att han spontant får springa i buren och när han bjuder på rätt beteende där inne så får han sin mat inne i buren eller frikommando att springa ut och hämta den.
Jag försöker variera tiden för när jag stänger och öppnar. För varje gång han fått "godkänt" buren så får han ett frikommando och springa ut för att hämta maten. Om han inte får godkänt(dvs piper) så väntar jag tills han han varit tyst ett tag och sen får han frikommando MEN ingen mat. Jag är stenhård med det nu eftersom jag inte vill ha ngn kedja. Han ska förlora ngt på pip och gnäll...Det är inte lätt med anti-ljud träning;)

Igår på kursen köpte jag på mig en del böcker.Bland annat: "nosarbete" och "lydnadsträning i teori och praktik". Den sistnämnda boken ska vara väldigt bra tydligen men oj oj oj vad tjock den är. Ser ju ut som värsta bibel.
Jag skaffade även en fyverkeri, åska och skott-cd som jag ska börja spela en liten stund varje dag.

Hej hopp...

p.s Jag glömde såklart kameran igår men till nästa kurstillfälle ska jag försöka ta med den och sätta in lite roliga bilder.

kamphund

Jag håller på att utveckla dragkampen med lillknodden och det går verkligen framåt. Vi jobbar med att lägga tyngden bakåt och klarar av att fortsätta dra bakåt trots störning. När man ser till att planera så är det verkligen SÅ roligt med störningsträning!! Idag har vi jobbat med att fortsätta dra trots att jag håller godis framför nosen tills jag säger "tack". Släpper han försvinner godisen och han får försöka igen. Det förstod han fort, lilla mastermind! Så nu kan han till och med kampa med matskålen som störning. Och det var INTE lätt till en början...Han var helt fixerad vid matskålen men jag hade is i magen och till slut lyckades han slita tanken från skålen och engagera sig i leken och drog bakåt. YIPPI!

Duktiga, duktiga valpis!

lördag

Äntligen helg! äntligen TID för framförallt valpen...

Imorse tog jag och Lisa en liten promenad med alla hundarna. Pago i ryggan. Det börjar bli lite tungt att ha honom på ryggen...men när Ollie åker hem om ca en vecka så behöver han inte vara så mkt i ryggan. Då ska Lovis få cykelmotion och förhoppningsvis förlora ngr gram;) Pago får sitta bak i cykelkärran. Sen hinner jag ta korta valppromenader med honom själv.

Idag får det bli en vilodag. Pago behöver nog det efter gårdagen. Då var det veterinärdag och det blev mkt "nytt" för lillen. Han fick bland annat hälsa på en irlänsk varghund, en pudelvalp och en flattvalp. Flattvalpen(hane) på 3 månader var ingen rolig lekkamrat. Jag bröt leken när jag märkte att flattvalpen bara skulle klämma till Pago. Pago har också lite attityd och han blev riktigt sur:)

Ngr korta lekpass med Pago har jag hunnit med idag. Vi leker kortisar i olika miljöer och jag tycker han är duktig på att engagera sig i leken trots mkt störningar runt omkring. Än så länge:) Dessutom börjar han bli duktigare på att röra sig emot mig med leksaken när han vunnit den...så fort han rör sig emot mig drar jag ner en till leksak. Nu släpper han faktiskt den första när han kommer fram och tar den andra...

Vi har också hälsat på ngr barn på gården. Pago gillar barn! Han får gå fram och hälsa när han blir passiv. Men det är dags att utveckla passivitetsträningen lite eftersom Pago numera säger "det här KAN jag!"

Nu ligger han och sover i sin nya favoritbur:)

lilla puckopago

Senaste dagarna har jag ägnat mkt åt att sitta i miljöer där saker dyker upp "då och då"- eftersom Pago tycker detta är lite jobbigt. Han vill gärna gorma på saker som han finner läskigt och det vill inte matte. Så nu blir det massa ryggsäck(övningen) i sådana miljöer och han börjar vänja sig.

Vi tränar inte så mkt som det kanske låter. Pago har fullt upp med att bara leva:) Men vi tar superkorta lekfulla pass. Vi har hunnit med: burträning(springa in i buren och lägga vikten bakåt), passivitet på fällen bakom kompostgaller, gripa föremål, handtarget och lite namnträning. Och sen tränar vi lite on/off i leken. Han börjar bli ganska duktig på att släppa föremålet när jag tar tag i halsbandet- och då fortsätter såklart leken.

Jag vill sända en BAMSEKRAM till min underbara Lisa som alltid ställer upp och gör det där lilla extra. Jag uppskattar det verkligen!

1a maj

Skönt med en ledig dag- men fan vad trött jag har varit!

Jag trotsade dock tröttheten och tog en långis med Lisa och hundarna.
Vi gick min nya fina "strandpromenad" och stannade på vägen och grillade. Mums!
Pago fick sig lite uppbindningträning också...

226642-66


"Det är ok att vara uppbunden om man får tugga grisknorr"

226642-67



226642-65


Ollie filosoferar

226642-68



226642-69



226642-70


söt!

226642-71



226642-72


fina grillplatsen

226642-73



226642-74


Hittat ngt spännande?

RSS 2.0