Ord tillägnade Atlas

Pigg och gosig, sällan sjuk
ögat trofast, magen mjuk
ingen promenad för lång
aldrig nånsin var Du vrång

Snäll och tyst men alltid med
ett litet leende på sned
en tiggare av stora mått
Nu har Du ur tiden gått

Man ej förstått vad Du betytt
ännu är det alltför nytt
att Du ej längre med oss går
springer runt och nosar spår

En tass på knät: ?Jag kan väl få
- OK jag får väl vänta då ?
Man glömmer det som var besvär
när Du ej längre hos oss är

Till nyss Du som en unghund var
hade många goda dar
sjuk och ämlig sista tiden
lite grå och långsam bliven

Du led nog av att inte vara
den pigga, glada, underbara
för alla oss en trofast vän
Nu, Atlas, springer Du igen


226642-2


Grattis Johanna- 22 år!

22 år...Och så är man inne och räknar på sin femte hand! Det är inte dåligt:)

I Fredags åt jag och Lisa smörgåstårta gjord på makrill, avokado, cremefraiche, ägg och kallrökt lax! Det tycker iaf jag och Lisa är mums!
Blev lite firad av lisa på Lördagsmorgonen med frukost på sängen och sång! Gulle henne!! Sen erbjöd hon sig att vara hundvakt och jag åkte till sumpan för att fira med mammsen och pappsen. Mamma och jag firade på Lördagskvällen genom att gå ut och äta på "gusto" och sen åkte jag över till kära fadern i morse och vi gick på "Harry Potter". Pappa sov bort halva filmen och hade överhuvudtaget väldigt svårt att förstå handligen pga att han bara sett de första två filmerna(smarthead!) Men, men...

Dåligt med hundträningsrapport på senaste. Får ganska blandade träningsresultat..vissa dagar går det som ett rinnande vatten och jag tycker att jag kan känna mig riktigt stolt över både mig och hunden..men sen kommer det dagar då jag känner mig TOTALT misslyckad som hundtränare. Jag är irriterad, virrig, ofokuserad, destruktiv och det värsta av allt allt: jag slutar inte träna när jag inser "läget". Nej, då ska jag träna ÄNNU mer och försöka motbevisa mig själv...Självdisiplin, vad fan är det?

Var ute med Lovis i går morse och skulle träna lite apportering. Fredagens träning hade gått lysande och jag kände att vi faktiskt hade kommit en bit. Snabba gripanden framför mig och dessutom rätt gripande när jag slängde iväg dummies...Tränar just nu snabba gripanden i allmänhet eftersom hon har en gripteknik som jag inte riktigt gillar. Hon liksom "dubbelgriper" och jag vill att hon hugger apporten. Men ju mer jag tränat det desto osäkrare har hon blivit på vad jag vill ha...och därav har hon börjat gripa ännu långsammare. Det blev en ond cirkel..från handen högg hon men på marken blev det långsamt..sänkte handen succesivt men ändå blev det långsamt så fort handen försvann från dummien. Så jag tog mig en funderare och ställde mig frågan: måste jag verkligen ha det perfekt? Kan jag släppa igenom att hon griper dåligt och hoppas på att hon börjar hugga den när självförtroendet kommer tillbaka? Så nu försöker jag att inte vara perfektionist:)Och i Fredags gick det verkligen kanon...klickade gripande framför mig...skickade iväg en godis åt andra hållet..lovis springer och äter den och för dessutom upp farten...när hon vänder tillbaka mot mig ligger dummien kvar mellan oss och hon griper på vägen tillbaka..för klick..skickar godis..fortsätter så..dummien ligger hela tiden så att hon automatiskt griper från rätt håll(jag vill nämligen att hon ska springa runt och griper apporten vänd emot mig..har fått för mig att det minskar tassarna på dummien..)
Men sen igår gick det inte fullt lika bra. Besvikelsen växte och irritationen ökade i takt med att regnet började välla ner mer och mer..tillslut stod vi där i skogen blöta, kalla och lite uppgivna.

Men det ÄR så vissa dagar..och jag VET att det är min inställning till träningen som ofta ställer till det. De dagar som jag inte är på topp så tar jag hårdare på misstagen och är lite rädd för att misslyckas..och då är man ingen bra hundtränare. Min hund märker på en gång när jag är för "petig" och orolig att misslyckas. Önskar bara att jag kunde lägga ner träningen dessa stunder istället för att försöka igen och igen och igen...

Det kanske finns hopp! Jag kanske lär mig med tiden...man ska inte ha så höga krav på sig själv. Vi får försöka se guldet i sanden..och det gäller både hur vi betraktar våra hundar och hur vi betraktar oss själva. Varför ska vi anstränga oss för att se rätta beteenden hos våra hundar när vi ibland har så svårt att se dem hos medmänniskor och hos oss själva?

Vi får försöka skratta både åt våra hundars misstag och brister- liksom våra egna:P

september är min månad

Jag älskar verkligen hösten! September är nog min favoritmånad...inte för varmt och inte för kallt och med massa vackra löv som strålar med sina fina färger:/ På mornarna är luften sådär härligt klar och skön att andas...
Lovis gillar också hösten. Hon degar ihop när det är för varmt- och går ofta lite på lågvarv under sommaren. Men höst och vinter- då har hon ofta bra med energi.
Vi var ute bra länge imorse! Tog en skön skogspromenad och tränade mkt "osynlig inkallning" genom att jag stannade och stog helt stilla..inväntade att hon satte fart emot mig. Belönade förbi med boll.
Jag är trött på att hon segar efter när hon är lös. Mkt dofter för damen just nu...och jag har inte alltid så mkt tålamod med dofteriet:/
Så nu blire lite sluta-sega-efter-träning! Jag kopplar loss och går...när Lovis fastnar vid en lukt stannar jag till(vilket är signalen att komma emot mig) och om hon kommer omgående så får hon sin belöning och även springa tillbaka och lukta(om hon känner för det) Om hon INTE kommer omgående går jag tillbaka och kopplar upp henne. Tilläggas kan att jag lärt in stoppen separat- så hon känner igen signalen "stillastående matte". När hon börjar förstå att hon vinner på att inte sega..och förlorar på ATT sega så lägger jag INTE in stoppen enbart när hon segar! Då får hon mitt stopp som "belöning" för att hon inte dröjer... Ni förstår nog varför:)

Nää, nu står Lisa här och trampar! Skriver mer ngn annan dag. Jag har aldrig riktigt tid att skriva blogg:/ Ska bli bättre på det!!

Hej Svejs!

bilskrutt!

Okej- senaste nytt:

Har haft en riktig "trött"-helg. Sov bort större delen utav den regnmolnstunga Lördagen och missade dessutom sverigematchen som jag längtat så efter. Såg fem minuter, sen blev jag ordentligt våldtagen av sömnmannen:P
Sov till halv elva på Söndagsmorgonen och var helt groggy i skallen..sådär som man blir när man sover allt för mkt!
Åkte till sundbybergs bk med fanny och annika(fannys annika).
Gjorde ngr misslyckade försök att träna hund- men det ville sig inte riktigt och jag fick inte ut det jag önskat av träningspasset. Men det berodde inte bara på en slarvig och trött matte- utan även på kära Lovis som gick med svansen mellan benen större delen av tiden och knappt vågade leka med mig. Det händer ngr dagar varje månad och det gör mig så frustrerad. Ingen ide att träna dessa dagar- men jag VILL ju så gärna!! Körde iaf ngr agilityhinder(för första gången) och Lovis hade inga större problem. Skulle va kul att "köra" lite agility..lovis tycker ju att det är väldigt kul att klara "hinder"- och för henne är det nog ganska självbelönande. Kan ju börja varva lydnad och agility och använda agilityhindrena som belöning för lydnadsmomenten.
Hem till mamma efter träningen på bk. Åt massa god mat och provlåg hennes nya uppblåsbara säng/madrass. Den var så skööööönnnn! En sån ska jag också skaffa. Den tar ingen plats när den inte är uppblåst och när man ska blåsa upp den sätter man bara en sladden i kontakten och vips så har man en säng:) Går på två sekunder! Kan inte bli bekvämare!

Vidare till måndagen..den här underbara dagen "startade" med att bilen INTE ville STARTA! Den var totalt död när jag vred om nyckeln. Svarade inte alls...
Svor ngr ramsor och ringde sen efter taxi. Fick betala härliga 350 kr för resan till Fruängen men kom iaf inte för sent. Fick åka kommunalt efter spinnigpasset i telefonplan och vi var väl hemma runt halv nio.
Ringde pappsen. Fick nummer till assistansjouren. Det är en tjänst vi betalar ngr hundra i månaden för- och då ingår fri bärgning/starthjälp/övrig hjälp. De skickade dit en snygg bärgningskille(varför är de alltid så HOTTA?) och trodde att det var ett startrelä som svikit. Erbjöd sig att bärga bilen till verkstad men när jag ringde lilla pappsen föredrog han att försöka ordna det själv. Den bra nyheten var att det ingick fri hyrning av statoilbil när man hade assistansjour- i tre dygn. Så den snygga bärgaren körde mig till statoil i Nacka där jag fick låna en skitnice skoda oktavia(hur fan det nu stavas..jag och bilar!) Så nu står den parkerad utanför och väntar så snällt på mig:) Kan tillägga att bärgningskillen hette Micke och bodde i Saltsjöbaden. Han hade en weimaraner som han jakttränade och använde till eftersök och han var som sagt inte direkt FUL:/

Nu ska jag SOVA! På återseende...

svampspaning och beslutsångest

I helgen har vi gått kantarellsökskurs för Carina...
Mysigt att skogmulla lite- tycker jag! Kul att Lovis så snabbt började sittmarkera svampen. Ska fortsätta träna lite under hösten...och gärna med torkad svamp(för de var hon inte så snabb på att gripa)

Jag&lovis har en lugn morgon! Hon kan behöva vila en del efter helgen...
Hade tänkt åka tidigare till jobbet och bada&klippa hund- men jag hade ingen lust att sitta i köer. Åker jag innan halv tio så brukar det vara hur tjockt som helst:/ Så istället tog jag ett lååångt och varmt bad..och åt en stor och nyttig frukost. Det ligger verkligen mkt i påståendet att skräpmat bryter ner kroppen(och själen) medans "hälsomat" bygger upp den! Fast det kanske är mkt psykiskt...att man VET att det är onyttigt med vitt bröd och marmelad så när man har tryckt i dig det mår man dåligt för att man VET att man ätit ngt "dåligt" Typ!

Håller på att fundera på boende. Kanske ska hyra ut min lägenhet i andra hand och flytta närmare jobbet. Har funderat på det länge- men jag är lite orolig att lämna "tryggheten". Beslutsångest!

Nu måste jag kila...

RSS 2.0